2021-08-03 12:20:23• hírek • közlemény

Tudj meg többet az álláskeresőket és munkaadókat segítő online platform lehetőségeiről!

Az Expo Industry Szatmár keretében is bemutatkozik a Laboro.ro kezdeményezés. A térség egyik legnagyobb ipari kiállítását augusztus 5-8. között szervezik Szatmárnémetiben. A Kossuth-kertbe kilátogatók több mint húsz vállalkozást ismerhetnek meg közelebbről, illetve az álláskeresők több száz munkalehetőségről gyűjthetnek első kézből információt.

 

Az eseményen a Laboro projekt kezdeményezői és bonyolítói saját standdal (7-es stand, a Zöld Ház és a gyereksarok között) lesznek jelen és személyesen nyújtanak tájékoztatást a projekt iránt érdeklődőknek.


Ahogyan az ismert, a Laboro.ro egy olyan nemrégiben elindított, román és magyar nyelven is elérhető webes felület, amely a Szatmár megyei (Románia) és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei (Magyarország) fiatalok munkaerőpiaci helyzetén igyekszik javítani és kiemelten fókuszál a hátrányos helyzetből érkező álláskeresőkre.


Az ingyenes munkaerőközvetítő platform létrehozását a szatmárnémeti AGES Egyesület kezdeményezte, a szervezet által 2019-ben elindított HEY! projekt részeként.


A kezdeményezők minden érdeklődőt - munkaadókat és munkavállalókat - egyaránt várnak majd a Kossuth-kertben felállított standnál, ahol információkat gyűjthetnek a Szatmár megyében meghirdetett állásokról vagy akár segítséget is kérhetnek a platformra való regisztrációban.


Mindezek mellett pedig az álláskeresőknek - nem csupán a pályakezdőknek - lehetőségük nyílik szakmai tanácsadásra jelentkezni. Ugyanakkor információkat lehet gyűjteni továbbtanulási lehetőségekről és szakmai segítséget is igénybe lehet venni a megfelelő továbbtanulási program kiválasztásához. Akik pedig saját képességeiket szeretnék felmérni és ezáltal jobban megismerni azt, hogy milyen szakmára is van leginkább indíttatásuk személyiségi teszteket tölthetnek ki, a végeredményt pedig szakemberek segítségével értékelhetik a helyszínen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: